Wie is Corneel Clarys?

Ik ben geboren in 1998 en ben gepassioneerd door het Deense steentje. Na jaren spelen heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken.

Van jong af aan bouwde ik creaties. Toen ik 16 jaar werd, sloot ik me aan bij een fanclub.
Ik verdiepte me in deze hobby en leerde verschillende bouwstijlen en technieken kennen.
Later nam ik deel aan verschillende exposities en beurzen in binnen- en buitenland. Mijn creaties oogden veel succes en ik kon mensen inspireren en entertainen met mijn werken.

Kandidaat LEGO Masters

In 2020 nam ik deel aan het tv-programma LEGO Masters BE/NL, waarbij ik uitblonk in verschillende opdrachten samen met mijn bouwpartner Björn. Samen kwamen we terecht op de derde plaats in de finale.

Dankzij-Na deze succesvolle deelname kreeg ik verschillende projectaanvragen waardoor ik besloot mijn eigen bedrijf op te starten: Legacy Bricks.

De start van een nieuwe carrière

De eerste projectaanvraag kwam van het Nederlands bedrijf Heesen Yachts, waarvoor een replica van hun grootste jacht tot op heden werd ontworpen, project Cosmos.

In 2021 ontwierp ik voor mijn thuisstad Ieper een maar liefst 2 meter grootse replica van de Ieperse Lakenhallen en Belfort.  Deze is nog altijd te bewonderen in het bezoekerscentrum bij Toerisme Ieper.
Het project nam maar liefst 6 maanden in beslag, maar het resultaat trok al duizenden kijkers en zette Ieper ook op de kaart.

Verschillende aanvragen bleven binnenstromen, zoals het ontwerpen van mozaïeken, kleine en grote maquettes voor diverse bedrijven zoals Tomorrowland, Aviko en enkele musea.

In 2022 besloot ik mezelf twee nieuwe uitdagingen te geven: het verwerken van een escape game in een maquette van Hof Ter Laken & het uitbrengen van mijn eigen bouwsets.

De eerste grootse LEGO-escape game in de wereld die maar liefst 15 minuten duurt en waarbij 24 stappen moeten doorlopen worden alvorens te slagen in het spel. Deze werd uitgetest door verschillende personen op beurzen en bleek een waar succes te zijn.

Ter gelegenheid van de Wenduinse reuzenfeesten ontwierp ik voor de lokale bewoners drie op maat gemaakte bouwsets van de reuzen. Een uitdaging die precisie vergde, gezien elk karakter specifieke details, een gezichtsuitdrukking en kledingstijl heeft.
Daarbij hield ik ook rekening met de bouwbaarheid van het model, voor zowel jong en oud.

Legacy Bricks

Waarvoor staat deze naam ‘Legacy Bricks’?

De reden waarom ik voor ‘Legacy Bricks’ koos, is enerzijds een verwijzing naar mijn inspiratiebron: het beroemde Deense steentje dat ik als medium gebruik. Het is ook een verwijzing naar datgene wat ik wil achterlaten bij de mensen, een herinnering of legacy als het ware.

Met mijn bedrijf wil ik anderen gaan inspireren. Zowel jong als oud en uiteraard mijn passie doorgeven.
Dit door zowel werken tentoon te stellen in steden en musea in België en het buitenland. En ook in bedrijven en bij de mensen thuis met mijn eigen ontworpen bouwsets.

Winkelwagen